Henkilökuva: Sami

Saammeko esitellä - Crafthousen perustaja ja toimitusjohtaja Sami.

Sami on yrityksen järkkymätön kulmakivi ja tarmokkaasti ’kädet syvällä savessa’-toimari. Hän vastaa siitä, että liiketoiminta pyörii, kehittyy ja menee eteen päin sekä sen ohella kehittää meidän tuotteita entistä paremmaksi yhdessä tiiminsä kanssa. Yritys on mennyt eteen päin ja kokenut positiivisia mullistuksia parin viime vuoden aikana ja Sami kokeekin, ettei työ koskaan tule valmiiksi vaan asioita voi aina tehdä paremmin.

Kun kysyttiin minkälainen osa Sami tuntee olevansa työyhteisöä, alkoi iloinen nauru. Hän kokee olevansa äärimmäisen keskeisessä osassa työyhteisöä – toimarina olo ei ole aina ruusuilla tanssimista mutta työkavereita hän ei vaihtaisi mihinkään. Johtavassa roolissa päätöksiä tulee tehdä objektiivisesti, joka ei tietenkään saa seisovia aplodeja joka kerta, mutta silti niitä on tehtävä, jotta yritystoiminta jatkuu terveenä. 

Hän kokee olevansa onnekas, sillä monet työkaverit hän tuntee yli 10 vuoden takaa. Sami perusti yrityksen vuonna 2002 (hip hip, hurraa, Crafthouse täyttää tänä vuonna huikeat 21 vuotta!) ja alunperin ajatteli lähteä suunnittelemaan ilmatyynyaluksia – siitä yrityksen nimikin on syntynyt Craft = alus, House = talo, eli ilmatyynyALUKSIA suunnitteleva TALO. Opportunistina kuitenkin tie kaartui kassajärjestelmien kehitykseen ja sittemmin toiminnanohjausjärjestelmien rakentamiseen ja sillä tiellä ollaan edelleen – sama palo tekemiseen kuin vuosia sitten. Crafthousella onkin harvinaislaatuinen toimari, joka haluaa olla aktiivisesti osa tiimiä, eikä pällistellä norsunluutornista. Sami kiteytti Crafthousen täydellisesti – olemme pieni porukka, joka tekee isoja asioita.

Olemme pieni porukka, joka tekee isoja asioita!

Vapaa-ajasta ei kannattanut edes kysyä, kaikki tietää, että Sami on aina töissä. Ei siksi, että sitä tehdään hampaat irvessä vaan siksi, että se on mielekästä ja asiat halutaan tehdä hyvin ja loppuun asti. Kuitenkin jos vapaa-aikaa siunaantuu töiltä, menee se täysin perheen kanssa. Samilla on isompien lasten lisäksi kaksoset taaperoiässä, joten menoa ja meininkiä riittää kotona aamusta iltaan!

Kenellä on toimiston parhaat läpät?

- Sanotaan, että kyllä yleisesti ottaen jokainen osaa heittää hyvää läppää omalla tyylillään.

Kerro yksi asia sinusta, mitä välttämättä ihan kaikki eivät tiedä (ainakaan tätä ennen).

- Minulla on tällä hetkellä pystyssä myös yritys, joka on paneutunut avaruuskuljetuspalveluihin. Teoriassa.

Millä keikalla kävit viimeksi?

- Vitsi ku ois enemmän aikaa käydä keikoilla. Viimeksi kuitenkin kävin keikalla varmaan 10 vuotta sitten! Luulenpa, että se on ollut joku paikallinen bändi pikkupubissa stadin ytimessä.

Mikä on dominoivin luonteenpiirteesi?

- Kunnianhimo

Kuvaile itseäsi kolmella emojilla.

- 😎 🤖 🚀

Kuvaile Crafthouse viidellä emojilla.

- 💪😜👍 🇫🇮 🎯


Samuli